Dragi tovărăși și pretini...

sâmbătă, noiembrie 21, 2015

                  Stimată generație comunistă,
        Sunt eu. Un reprezentat al generației internet. Nu știu de ce ne numiți așa. Eu ne-aș numi mai degrabă, generația liberă. Da, liberă pentru că asta suntem. Suntem generația care nu a fost pătată de sângele vărsat în perioada comunistă. Suntem generația care s-a născut curajoasă, care a știut mereu că totul e posibil. Și cu siguranță fiecare dintre noi, a simțit cândva că poate zbura ( când era mic). De atunci v-ați ocupat intensiv de noi, să creștem într-o generație ca a voastră, să ne fie frică să spunem ceea ce gândim, de ceea ce simțim, să ne fie frică se ne arătăm sentimentele. Să fim în același mod în care societatea este, să nu ne permitem să fim altfel. Voi n-ați avut dreptul să fiți voi! NOI ÎL AVEM! Avem dreptul să fim liberi. Să facem ceea ce ne pasionează, indiferent de consecințe. Știm ce vrem. Știm mai bine decât voi, care ați fost obligați de condițiile în care ați crescut să vreți doar bani. Doar materie. Și e de înțeles, pentru că nu aveați. Dar acum aveți. Și din păcate acum, numai aveți ce face cu ei. Tratamentul pentru boala de care suferiți nu vă va garanta că veți mai prinde o zi lângă familia voastră. V-ați îmbolnăvit făcând bani. Și la ce vă ajută acum? Acum când sufletul vă plânge pentru că e ceva ce nu vă place în iluzia vieții voastre perfecte. Sunteți obosiți, nu? Munciți mult nu? Munciți mult pentru nimic, nu? Ați vrea un concediu, dar din păcate la cât de mult munciți, banii vă ajung doar pentru un concediu la Pucioasa, cu o masă și o pătură. Pentru că doar atâta vă permiteți. Și totuși munciți destul de mult, dar câștigați destul de puțin. Pentru că voi faceți din bani un scop în sine. Investiți energie în ceva ce nu vă face cu adevărat fericiți. Și mai vreți și o recompensă cât mai substanțială pentru asta? Nu o veți avea în veci. Pentru că nimeni nu plătește bine, pe cineva care face o meserie care nu e bună pentru el. E foarte simplu. Nu Banii n-aduc fericirea, ci fericirea aduce bani.
   Cât despre noi, suntem altfel. Sunt copii care petrec câte 5 ore în sala de teatru sau de dans și nu simt oboseala. Sunt alții care pictează și 6 ore pe zi. Și nu doar arta ne face să muncim, ci și orice alt lucru care ne pasionează. Suntem destul de implicați în procesul de îndeplinire a visurilor noastre încât suntem gata să muncim cu orele, zilele  pentru a le vedea împlinite. Suntem cei care au înțeles că noi suntem RESPONSABILI de cum este și de cum va fi viața noastră și suntem gata să ne asumăm asta!

            Noi vrem să fim fericiți! Voi vreți asta? Dacă da, așa cum spuneți mereu, că vreți ca noi să fim fericiți, lăsați-ne să fim! Ce e așa de greu?  Lăsați-ne să ne facem viața așa cum ne spune nouă intuiția să o facem.  Dacă nici corpul, nici intuiția noastră nu știe ce e mai bine pentru noi, credeți că știți voi? Voi nu ne protejați de un anumit "eșec",datorat faptului că ne urmăm visurile sau pasiunile, nu, voi ne protejați de o șansă la fericire. Dacă asta vreți, să nu ne plângeți când vom arde de vii, într-un club, pentru că am vrut să avem o seară de libertate, în care să ascultăm muzica care ne place.
Uitați unde a dus educația conform căruia, când crești mare trebuie să faci ceva care îți aduce mulți bani, necontând dacă tu ești sau nu fericit. Oamenii fac bani, cu riscul de-a muri 30 de suflete într-un club. Felicitări! Asta e creația voastră! Vă mulțumim!
    Acum înțelegeți că trebuie să ne lăsați să facem ceea ce ne face fericiți, nu să ne transformați într-o mașină de făcut bani, care a uitat de moralitate?
    Banii sunt doar un mijloc, nu un scop! Iar cel mai bun mod de-a face bani e cel de-a face ceea ce iubim! Așa vom fi în siguranță. Așa vom fi Morali! Sufletul fericit nu poate face rău altuia, sufletul sfâșiat îi dă voie minții să facă orice, iar mintea va face bani, cu riscul de-a deveni o "minte criminală",da, da o minte criminală, nu un suflet criminal. Vedeți diferența?
Acum, da-ți o șansă copilului vostru să fie fericit și  credeți-mă, că nu veți regreta!
                                                                 Cu stimă și respect, o "tovărășică"a  generației internet.

You Might Also Like

0 comentarii

Popular Posts

How I feel in some words

If you WANT to be Happy, Be!
Be happy for this moment
This moment is your life!
Thank You, I'm sorry, I love you, please!

Cărți care merită răsfoite...

  • Florence Scovel Shinn - Jocul vieții și cum să-l jucăm
  • Elizabeth Gilbert- Lectii de Magie